Kamermuziekfestival Eibergen: Tim Brackman, viool


Tim Brackman, viool en artistiek leider

Violist Tim Brackman is een veelzijdig musicus, die niet alleen op het podium staat, maar ook muziekprojecten organiseert en presenteert. Vanaf 2014 tot 2017 organiseerde hij met het Brackman Trio een jaarlijks terugkerend huiskamermuziekfestival in Amsterdam, en sinds 2018 is hij artistiek leider van de mede door hem opgerichte stichting Podium Eibergen. Met Podium Eibergen wil hij een van zijn belangrijkste ambities waarmaken: de muziek dichter bij de mensen brengen, letterlijk en figuurlijk. Hij is de initiator van o.m. een nieuwe concertreeks in de Achterhoek, masterclasses voor vakstudenten en amateurs, een reeks balkonconcerten voor senioren en lespakketten voor basisscholieren. Met het kamermuziekfestival wil Tim een extra impuls geven aan de kamermuziek in de regio.

Tim studeerde bij Eszter Haffner (Kopenhagen), Ilona Sie Dhian Ho en Vera Beths (Den Haag) en Pavel Vernikov (postgraduate, Bergamo Italië).

In 2018 won Tim bij het Nederlands Vioolconcours Oskar Back de 3e prijs en de NTR-Prijs Beste Uitvoering Opdrachtcompositie ‘Aeriko’ van Calliope Tsoupaki. In de finale soleerde hij in het vioolconcert van Schumann met het Residentie Orkest o.l.v. Otto Tausk. Uit het juryrapport: ”Tim is een innemende artistieke persoonlijkheid met een groot gevoel voor klankkleur en met een natuurlijke uitstraling.” Ook met zijn beide ensembles, het Brackman Trio en het Animato Kwartet, viel Tim diverse keren in de prijzen bij nationale en internationale concoursen.

Naast het Brackman Trio en het Animato Kwartet vormt Tim een duo met (alt)violiste Floor Le Coultre en is hij lid van Ensemble 150. Tim is terugkerend gastspeler bij festivals als Festival O/Modernt in Stockholm, het Stiftfestival en het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht (IKFU). Bij dit laatste festival was Tim in 2020 als Young Artist in Residence verantwoordelijk voor een groot deel van de programmering.

Tim heeft een Gabrielli viool in bruikleen van het NMF. De aanschaf van zijn strijkstok (James Tubbs) is mede mogelijk gemaakt door Stichting Eigen Muziekinstrument.

www.timbrackman.com

© | Tim Brackman | photo by Foppe Schut
Tim Brackman

Concerten met Tim Brackman


Vrijdag 3 juni 2022, 20.00-22.15 uur
Hommage aan het lied – Openingsconcert
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

Zaterdag 4 juni, 10.45-14.00 uur
Fietsconcerten
Locaties: Eibergen (De Oude Mattheüs),
Neede (Natuurpark Kronenkamp),
Borculo (Synagoge Borculo)

Zaterdag 4 juni 2022, 15.00-16.30 uur
Goldberg in de DOM
Locatie: De Oude Mattheüs, Eibergen

Zaterdag 4 juni 2022, 20.00-22.15 uur
Verleiding en hartstocht
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

Zondag 5 juni 2022, 11.00-12.30 uur
Twee keer horen
Locatie: Brackman Boerderij, Eibergen

Zondag 5 juni 2022, 20.00-22.15 uur
Verboden liefde
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

Maandag 6 juni 2022, 11.00-12.15 uur
Koffieconcert: een klassieke melange
Locatie: Brackman Boerderij, Eibergen

Maandag 6 juni 2022, 16.00-18.15 uur
Feestelijke folklore – Slotconcert
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

© Tim Brackman, foto Foppe Schut

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman