Kamermuziekfestival Eibergen: Thomas Dulfer, fagot


Thomas Dulfer, fagot

Fagottist Thomas Dulfer is actief als solist, kamermusicus en orkestmusicus. Hij speelt in orkesten als LUDWIG, het Balletorkest en Neue Philharmonie Westfalen, en in verschillende kamermuziekensembles als het Asko|Schönberg, het New European Ensemble en het Nederlands Blazersensemble. Met het Duo Dulfer & Witteveen, eerder in de concertreeks van Podium Eibergen te horen, is hij dit seizoen finalist van het Dutch Classical Talent traject met hun project ‘Yolo, a musicians story’.
In 2019 was Thomas Young Artist in Residence bij de NJO Muziekzomer, waar hij soleerde in Vivaldi’s fagotconcert in g en vier kamermuziekconcerten programmeerde.
Thomas won prijzen bij o.m. het interne Hochschule concours in Keulen (eerste prijs) en het fagotconcours van Fagotnetwerk (derde prijs en Donemus prijs voor beste uitvoering van een eigentijds werk). In 2014 won hij de Classical Young Masters Award.
Thomas studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag waar hij in 2018 zijn bachelor met onderscheiding afsloot en de prijs voor het beste eindexamen van dat jaar ontving. Hij sloot zijn masterstudie succesvol af aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln bij Bram van Sambeek.
Thomas speelt op een Heckel fagot die hij heeft kunnen aanschaffen met steun van Stichting Eigen Muziekinstrument.

www.thomasdulfer.com

© | Thomas Dulfer | photo by Rachel Ecclestone
Thomas Dulfer

Concerten met Thomas Dulfer


Zaterdag 27 mei 2023, 15.00-16.00 uur
Schubert octet
Locatie: Antonius, Rekken

© Thomas Dulfer, foto Rachel Ecclestone

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman