Kamermuziekfestival Eibergen: Thomas Beijer, piano en opdrachtcompositie


Thomas Beijer, piano

Thomas Beijer is pianist, componist, schrijver en tekenaar. In 2007 won hij het Young Pianist Foundation Nationaal Pianoconcours, startsein voor een internationale carrière met recitals en solo-optredens in Europa, Azië en de Verenigde Staten.
Thomas is een gepassioneerd kamermusicus en speelt samen met onder andere celliste Quirine Viersen, violiste Simone Lamsma en zangeressen Judith van Wanroij, Barbara Kozelj en Laetitia Gerards. Ook is hij een vaste gast bij Camerata RCO.
Naast zijn pianistische carrière is Thomas ook componist. In opdracht van Podium Eibergen heeft hij een compositie geschreven voor strijktrio, die tijdens het openingsconcert van het Kamermuziekfestival Eibergen in première gaat.
Thomas studeerde bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2011 afstudeerde met de hoogste onderscheiding. Daarna vervolgde hij zijn pianostudie bij de Cubaanse pianist Jorge Luis Prats, en volgde hij masterclasses bij o.m. Emanuel Ax, Menahem Pressler en Elza Kolodin. Daarnaast kreeg hij compositielessen bij Elmer Schönberger in Amsterdam en bij Malcolm Singer in Londen.
Sinds 2019 is Thomas artistiek directeur van de Young Pianist Foundation.
In 2022 ontving hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, wordt uitgereikt.

www.thomasbeijer.com

© | Thomas Beijer | photo by Juri Hiensch
Thomas Beijer

Concerten met Thomas Beijer


Vrijdag 26 mei 2023, 20.00-22.15 uur
Openingsconcert: Beach, Brahms & Beijer
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

© Thomas Beijer, foto Juri Hiensch

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman