Kamermuziekfestival Eibergen: Robbrecht Van Cauwenberghe, bajan


Robbrecht Van Cauwenberghe, bajan

Bajanist Robbrecht Van Cauwenberghe wordt door zijn unieke instrument en virtuositeit regelmatig gevraagd voor muziektheaterproducties en recitals in binnen- en buitenland. Zo speelde hij in seizoen 2019-2020 in de gelauwerde voorstelling ‘Zwijnenstal’ van de Nederlandse Reisopera in coproductie met Theater Sonnevanck, en was hij eerder te horen in voorstellingen van Théatre d’Art en operagroep The Fat Lady (Haarlem). In het seizoen 2020-2021 maakte hij samen met violiste Coraline Groen en theatermakers Lucas van der Vegt en Valentina Tóth een kindervoorstelling voor het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht. Daarnaast is Robbrecht regelmatig te horen in verschillende radio- en tv-programma’s: zo werd hij onder andere gevraagd voor een gastoptreden in het programma Opium op NPO Radio 4 en werd hij uitgenodigd als Jonge Held in het TV-programma Podium Witteman (NPO 2).
Robbrecht studeerde bajan aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij An Raskin – waar hij gesteund werd door een excellentiebeurs – en de Kunstuniversität Graz. Daarnaast studeerde hij muziekwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij zijn bachelorstudie afsloot met de graad Magna cum Laude.
Robbrecht speelt op een Jupiter-bajan (Russische variant van de knopaccordeon) die speciaal voor hem in Moskou gebouwd werd.

www.bajanist.com

© | Robbrecht Van Cauwenberghe | photo by Jasper del Prado
Robbrecht Van Cauwenberghe

Concerten met Robbrecht Van Cauwenberghe


Zaterdag 27 mei 2023, 10.30-14.00 uur
Fietsconcerten
Locaties: Eibergen (Kruidenhof),
Rekken (Antonius),
Eibergen (Erve Wisselink)

Zaterdag 27 mei 2023, 20.00-22.15 uur
Tussen Hemel en Aarde
Locatie: De Oude Mattheüs, Eibergen

Zondag 28 mei 2023, 14.30-15.30 uur
Kinderconcert – Met open oren
Locatie: Brackman Boerderij, Eibergen

© Robbrecht Van Cauwenberghe, foto Jasper del Prado

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman