Kamermuziekfestival Eibergen: Niklas Walentin, viool

Niklas Walentin, viool

De Deense violist Niklas Walentin heeft een grote internationale carrière als solist en kamermusicus op zijn naam staan, met optredens van Carnegie Hall in New York tot het Mariinsky Theater in St. Petersburg. Hij soleerde met de meest vooraanstaande Deense orkesten en werkte samen met gerenommeerde internationale dirigenten als Jean Thorell, Michael Kuen en Christian Kluxen. Hij is violist van het internationaal vermaarde pianotrio Trio Vitruvi en vormt een vast duo met fluitiste Alena Walentin.
Niklas’ debuut-cd verscheen in 2014 met solowerken van o.m. Bach, Paganini en Ysaÿe. De presentatie van zijn tweede solo-cd, met solowerken van Nielsen, vond plaats in 2015 in Carnegie Hall. Twee volgende cd-opnames volgden in 2016 en 2020 (Naxos).
Niklas was prijswinnaar bij o.m. het internationaal Carl Nielsen Vioolconcours en nam deel aan internationale festivals als het Verbier Festival.
Niklas volgde vanaf zijn tiende lessen bij docent en mentor Søren Elbæk. Zijn bachelor- en masterstudie volgde hij bij Elisabeth Zeuthen Schneider, Sergej Krylov (Italië) en Eszter Haffner (Kopenhagen). Hij volgde masterclasses bij o.m. Gerhard Schultz en Hilary Hahn. Sinds 2018 werkt hij nauw samen met vioolpedagoog Hatto Beyerle. Hij is mede-oprichter van het Bochabela Chamber Project, een strijkersproject in Zuid-Afrika, en van het festival Kammerballetten (Kopenhagen).

www.niklaswalentin-official.com

© | Niklas Walentin | photo by Tom McKenzie
Niklas Walentin

Concerten met Niklas Walentin


Vrijdag 26 mei 2023, 20.00-22.15 uur
Openingsconcert: Beach, Brahms & Beijer
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

Zaterdag 27 mei 2023, 20.00-22.15 uur
Tussen Hemel en Aarde
Locatie: De Oude Mattheüs, Eibergen

© Niklas Walentin, foto Tom McKenzie

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman