Kamermuziekfestival Eibergen: Mees Vos, hoorn


Mees Vos, hoorn

Mees Vos is solo-hoornist bij de Staatskapelle Weimar en het Phion en is sinds 2020 als hoofdvakdocent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. 

Op zijn 12e ging hij naar de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij les kreeg van Martin van de Merwe. Na het succesvol afronden van zijn bachelorstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Herman Jeurissen, studeerde hij verder aan de Hochschule für Musik Weimar ‘Franz Liszt’ bij Prof. Jörg Brückner. Hij volgde masterclasses bij gerenommeerde docenten zoals  Frøydis Ree Wekre, Stefan Dohr en Peter Damm.

Nog tijdens zijn studie in Weimar werd hij aangesteld als solo-hoornist bij de Staatskapelle Weimar. Daarnaast remplaceert hij regelmatig bij toonaangevende orkesten in binnen- en buitenland. Hij speelde onder andere bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Budapest Festival Orkest, Verbier Festival Orkest, HR-Sinfonieorchester Frankfurt en diverse Nederlandse orkesten en ensembles. Hij speelde onder gerenommeerde dirigenten als Valery Gergiev, Iván Fischer, Jaap van Zweden en Christoph Eschenbach. Naast het spelen in het orkest heeft Mees een grote liefde voor het spelen van moderne muziek en kamermuziek.

www.meesvos.com

© | Mees Vos | photo by Guido Werner
Mees Vos

Concerten met Mees Vos


Maandag 6 juni 2022, 11.00-12.15 uur
Koffieconcert: een klassieke melange
Locatie: Brackman Boerderij, Eibergen

Maandag 6 juni 2022, 16.00-18.15 uur
Feestelijke folklore – Slotconcert
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

© Mees Vos, foto Guido Werner

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman