Kamermuziekfestival Eibergen: Joséphine Olech, fluit


Joséphine Olech, fluit

De Franse fluitiste Joséphine Olech heeft in korte tijd een succesvolle internationale carrière opgebouwd als soliste, kamermusicus en orkestmusicus. Een derde prijs bij de Prague Spring International Competition (2015) en een eerste prijs bij de prestigieuze Carl Nielsen International Competition (2019) openden voor haar de deuren als solist met o.m. de Royal Stockholm Philharmonic, Odense Symphony Orchestra en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Recent vertolkte zij in het Amsterdams Concertgebouw de première van het fluitconcert van Thierry Escaich, een opdrachtwerk van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Aan ditzelfde orkest is zij sinds 2017 als solofluitist verbonden.
Van Joséphine verschenen verschillende cd’s, waaronder een album met de fluitconcerten van Nielsen en Theodoor Verhey. Als laureaat van de2020 Fanny Mendelssohn Förderpreis bracht zij haar debuutalbum ‘Reconnect – Nature and the Modern Man’ uit. Deze cd schetst een muzikaal beeld van de complexe relatie tussen de moderne mens, rondom werken van Debussy, Steve Reich, Michel van der Aa, George Crumb en Toru Takemitsu.
Als solist en kamermusicus treedt Joséphine op bij internationale festivals als Copenhagen Summer Festival (Denemarken en Folle Folle Journée de Nantes (Frankrijk). Zij speelt geregeld samen met Juliette Hurel (fluit), Julien Hervé (klarinet) en quatuor Hanson.
Joséphine volgde haar bachelor- en masterstudie aan het Conservatoire de Paris.

www.josephineolech.com

© | Joséphine Olech | photo by Bruno Bonansea
Joséphine Olech

Concerten met Joséphine Olech


Vrijdag 17 mei 2024, 20.00-22.15 uur
Openingsconcert: In de ban van Lorca
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

Zaterdag 18 mei 2024, 10.30-14.00 uur
Fietsconcerten
Locaties: Groenlo (Kunst in het Koetshuys),
Eibergen (buiten), Groenlo (Brouwersnös)

Zondag 19 mei 2024, 15.00-16.15 uur
Pastorale
Locatie: Waterstaatskerk, Gelselaar

Maandag 20 mei 2024, 11.00-12.15 uur
Op de koffie in de Singerstrasse
Locatie: Antonius, Rekken

Maandag 20 mei 2024, 16.00-18.15 uur
Slotconcert: Romanian Rhapsody
Locatie: Antonius, Rekken

© Joséphine Olech, foto Bruno Bonansea

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman