Kamermuziekfestival Eibergen: Jordi Carrasco Hjelm, contrabas


Jordi Carrasco Hjelm, contrabas

Jordi Carrasco Hjelm is een Zweedse contrabassist, gespecialiseerd in kamermuziek en vrije improvisatie in de klassieke muziek. Als improvisator trad hij op bij verschillende Europese kamermuziekfestivals zoals Oxford Chamber Music Festival, Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, Felix! Festival Köln, KMF Sylt en Musikdorf Ernen in Zwitserland.
Hij maakt eigen composities en improvisaties met o.m. de folk music band Garizim en de Nederlandse zanger/componist/improvisator Yanna Pelser. In 2019 maakte hij een improvisatie bij een klanksculptuur van Hanneke de Munck, waarvan de première plaatsvond in de Kleine Zaal van het Amsterdams Concertgebouw.
Jordi is lid van het Asko|Schönberg en aanvoerder van de basgroep in het O/Modernt Chamber Orchestra, een Europees ensemble dat zich profileert door programmering met een unieke combinatie van klassieke en eigentijdse muziek. Daarnaast remplaceert hij regelmatig in orkesten als Stuttgarter Kammerorchester, Rotterdams Philharmonisch Orkest en Swedish Chamber Orchestra. Jordi werkte mee aan albums van onder meer Garizim en From the ground up, dat in 2020 de Gramophone Award for Best Concept won.
Jordi studeerde contrabas bij Olivier Thiery en Rick Stotijn aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2019 sloot hij zijn masterstudie improvisatie bij jazzviolist Tim Kliphuis en muziektheoreticus Ralf Pisters af.

www.jordicarrascohjelm.com

© | Jordi Carrasco Hjelm | photo by yannajordi.com
Jordi Carrasco Hjelm

Concerten met Jordi Carrasco Hjelm


Zaterdag 27 mei 2023, 15.00-16.00 uur
Schubert octet
Locatie: Antonius, Rekken

Zaterdag 27 mei 2023, 20.00-22.15 uur
Tussen Hemel en Aarde
Locatie: De Oude Mattheüs, Eibergen

Zondag 28 mei, 14.30-15.30 uur
Kinderconcert – Met open oren
Locatie: Brackman Boerderij, Eibergen

Zondag 28 mei 2023, 20.00-22.15 uur
Metamorphosen
Locatie: Dorpskerk, Ruurlo

Maandag 29 mei 2023, 16.00-18.15 uur
Slotconcert: Een namiddag in Parijs
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

© Jordi Carrasco Hjelm, foto yannajordi.com

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman