Kamermuziekfestival Eibergen: Joël Waterman, altviool en opdrachtcompositie


Joël Waterman, altviool en opdrachtcompositie

Altviolist Joël Waterman is kamermusicus, orkestmusicus en componist. Tot de ensembles en musici met wie hij samenspeelde behoren onder andere Janine Jansen, Daniel Rowland, Pieter Wispelwey, Paolo Giacometti, het Utrecht String Quartet, het Brodsky Quartet, het London Conchord Ensemble en het Henschel Quartett. Hij was gastaanvoerder bij orkesten als het Gelders Orkest, de Radio Kamerfilharmonie en Amsterdam Sinfonietta en maakte deel uit van het Koninklijk Concertgebouworkest.
Joël kreeg zijn eerste vioollessen van zijn vader en later van Coosje Wijzenbeek. Nadat hij overgestapt was op de altviool studeerde hij verder bij Marjolein Dispa aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2002 Cum Laude afstudeerde. Hij studeerde kamermuziek bij Rostislav Dubinsky aan de Universiteit van Bloomington, waar hij werd onderscheiden met de Kreisler Award.
Tot de kamermuziekwerken die hij componeerde behoort onder meer het strijkkwartet Moonset, een tegenhanger van het betekende strijkkwartet Sonnenaufgang van Joseph Haydn. Bij de vorige editie van het Kamermuziekfestival Eibergen was dit kwartet te horen in een uitvoering van het Animato Kwartet. Voor deze derde editie van het Kamermuziekfestival Eibergen heeft Joël een nieuw kwartetdeel geschreven. De première hiervan wordt door het Animato Kwartet uitgevoerd tijdens het concert Pastorale op zondag 19 mei 2024 in Gelselaar.

www.stiftmusicfestival.nl/musici/joel-waterman

© | Joël Waterman | photo by JW
Joël Waterman

Concerten met Joël Waterman


Zondag 19 mei 2024, 15.00-16.15 uur
Pastorale
Locatie: Waterstaatskerk, Gelselaar

© Joël Waterman, foto JW

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman