Kamermuziekfestival Eibergen: Jelmer de Moed, klarinet


Jelmer de Moed, klarinet

Jelmer de Moed combineert zijn passie voor samenspel in kamermuziek en orkest met eigen projecten. Hij zoekt de vernieuwing in interdisciplinaire samenwerkingen en compositieopdrachten. Jelmer geeft concerten als solist, met orkesten als Phion en Kamerata Zuid, heeft een vast duo met pianist Rik Kuppen en schuift regelmatig aan bij het Animato Kwartet.

Met een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours, de Classic Young Masters Award en de Cultuurfonds Young Talent Award op zak studeerde Jelmer aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn. Hij studeerde klarinet bij Arno Piters, Hans Colbers en Martin Spangenberg en bijvak kamermuziek bij prof. Eberhard Feltz. 

Eind 2019 verscheen de EP ‘Dwaallicht’ waarop hij samen met Rik Kuppen werken van Alban Berg en Robert Schumann heeft opgenomen in zaal Hertz. In 2022 verschijnt zijn debuut-cd met Rik Kuppen bij AVROTROS Klassiek met werken van Brahms en Schumann. Hij is dit seizoen finalist van de Dutch Classical Talent Award waardoor hij in de herfst van 2021 op tour kon met zijn project NOX. Hiervoor gaf hij compositieopdrachten aan Amarante Nat en Tijn Wybenga en ontwikkelde hij een enscenering met cinematograaf Boris Peters.

www.jelmerdemoed.com

© | Jelmer de Moed | photo by Marco Borggreve
Jelmer de Moed

Concerten met Jelmer de Moed


Vrijdag 3 juni 2022, 20.00-22.15 uur
Hommage aan het lied – Openingsconcert
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

Zaterdag 4 juni, 10.45-14.00 uur
Fietsconcerten
Locaties: Eibergen (De Oude Mattheüs),
Neede (Natuurpark Kronenkamp),
Borculo (Synagoge Borculo)

Zondag 5 juni 2022, 11.00-12.30 uur
Twee keer horen
Locatie: Brackman Boerderij, Eibergen

Zondag 5 juni 2022, 20.00-22.15 uur
Verboden liefde
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

Maandag 6 juni 2022, 16.00-18.15 uur
Feestelijke folklore – Slotconcert
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

© Jelmer de Moed, foto Marco Borggreve

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman