Kamermuziekfestival Eibergen: Jelmer de Moed, klarinet

Jelmer de Moed, klarinet

Klarinettist Jelmer de Moed combineert zijn liefde voor kamermuziek met interdisciplinaire projecten vanuit Studio de Moed. Hij geeft concerten als solist en treedt als kamermusicus op met o.m. Rik Kuppen, Bram van Sambeek en het Animato Kwartet.
In 2021/2022 was hij finalist van Dutch Classical Talent, waarvoor hij project NOX initieerde en compositieopdrachten gaf aan Amarante Nat en Tijn Wybenga. De jury over Jelmer: “Een geraffineerde performer. Hij beheerst zijn instrument volledig en laat het hele kleurenpalet van de klarinet horen.”
Recente optredens zijn met het Doric String Quartet tijdens de Strijkkwartet Biënnale en zijn debuut in de serie Jonge Nederlanders in het Concertgebouw Amsterdam. Tijdens het Gaudeamus Festival ging het eerste project ‘Schaduwspel’ van Studio de Moed in première, een samenwerkingsverband met componisten Amarante Nat en Nuno Lobo, sopraan Elisabeth Hetherington, sonoloog Dario Giustarini, cinematograaf Boris Peters en regisseur Peter Leung.
Jelmer won meerdere prijzen, waaronder de Classic Young Masters Award en de Cultuurfonds Young Talent Award. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn bij achtereenvolgens Arno Piters, Hans Colbers en Martin Spangenberg. Bij Eberhard Feltz studeerde hij bijvak kamermuziek.

www.jelmerdemoed.com

© | Jelmer de Moed | photo by Marco Borggreve
Jelmer de Moed

Concerten met Jelmer de Moed


Vrijdag 17 mei 2024, 20.00-22.15 uur
Openingsconcert: In de ban van Lorca
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

Zaterdag 18 mei 2024, 10.30-14.00 uur
Fietsconcerten
Locaties: Groenlo (Kunst in het Koetshuys),
Eibergen (buiten), Groenlo (Brouwersnös)

Zaterdag 18 mei 2024, 20.00-22.15 uur
Wat stilte wil – deel 2
Locatie: Antonius, Rekken

Maandag 20 mei 2024, 11.00-12.15 uur
Op de koffie in de Singerstrasse
Locatie: Antonius, Rekken

Maandag 20 mei 2024, 16.00-18.15 uur
Slotconcert: Romanian Rhapsody
Locatie: Antonius, Rekken

© Jelmer de Moed, foto Marco Borggreve

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman