Kamermuziekfestival Eibergen: Inga Våga Gaustad, viool


Inga Våga Gaustad, viool

De Noorse violiste Inga Våga Gaustad is een gepassioneerd kamermusicus. Sinds 2020 maakt zij deel uit van het Animato Kwartet.
Inga begon op zevenjarige leeftijd met vioolspelen. Op zeventienjarige leeftijd bereikte ze de finale van het Virtuoso concours van de Noorse omroep Norsk Rikskringkasting, waar ze soleerde met het Noors Radio Symfonie Orkest. Andere solistische optredens waren met orkesten als Stavanger Symphony Orchestra, Trondheim Symphony Orchestra en Kaunas City Symphony Orchestra.
Ze studeerde aan de Barratt Due Institute of Music, Oslo, bij Eileen Siegel, Geir Inge Lotsberg en Henning Kraggerud. In juni 2022 sloot ze haar bachelorstudie aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn af bij Prof. Kolja Blacher en Ning Feng. Sinds september 2022 studeert ze voor haar master aan de Hochschule der Künste Bern bij Corina Belcea.
Van 2019 tot 2022 was haar belangrijkste mentor Marc Danel, die haar in die periode ook bij het Animato Kwartet introduceerde. Daarnaast volgde zij masterclasses bij onder meer Ana Chumachenco, Nicola Benedetti, Mihaela Martin en Nam Yun Kim.
Inga bespeelt een Riccardo Antoniazzi viool, die zij in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

© | Inga Våga Gaustad | photo by Sarah Wijzenbeek
Inga Våga Gaustad

Concerten met Inga Våga Gaustad


Zondag 28 mei 2023, 20.00-22.15 uur
Metamorphosen
Locatie: Dorpskerk, Ruurlo

Maandag 29 mei 2023, 11.00-12.15 uur
Ist es wahr?
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

Maandag 29 mei 2023, 16.00-18.15 uur
Slotconcert: Een namiddag in Parijs
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

© Inga Våga Gaustad, foto Sarah Wijzenbeek

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman