Kamermuziekfestival Eibergen: Elizaveta Agrafenina, sopraan


Elizaveta Agrafenina, sopraan

De Noorse sopraan Elizaveta Agrafenina is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar recente succes was een tour in Nederland samen met het Nederlands Studenten Kamerorkest o.l.v. Stijn Berkouwer. Ze was te horen in het Muziekgebouw en het Concertgebouw in Amsterdam, met muziek van Henriëtte Bosmans en een nieuw werk van Ramin Amin Tafreshi, geschreven in opdracht van het Nesko.

Elizaveta’s carrière is op te delen in opera, lied en kamermuziek. Ze neemt deel aan het Young Artist Program van de Nationale Opera in Bergen, Noorwegen, en heeft daar sinds 2017 in verschillende producties meegezongen. Ze maakte diepe indruk met de uitvoering van Griegs Haugtussa, gearrangeerd voor strijksextet en in samenwerking met de bekende Noorse violist Ragnhild Hemsing. Als liedzangeres treedt Elizaveta in heel Europa op, samen met getalenteerde pianisten als Kiril Kozlovksy, Dimitri Malignan en Frans van Ruth.

Elizaveta is mede-oprichter van het Bosmans & Beyond Ensemble, dat als doel heeft muziek van Nederlandse vrouwelijke componisten meer bekendheid te geven. De uitgave van een cd met composities van Henriëtte Bosmans is een van hun projecten. 

Elizaveta heeft meerdere beurzen gekregen ter ondersteuning van haar muzikale ontwikkeling en is hiernaast meermaals beloond met prijzen voor haar uitstekende muzikaliteit.

www.agrafenina.com

© | Eliza Agrafenina | photo by Herrero Bayón
Elizaveta Agrafenina

Concerten met Elizaveta Agrafenina


Vrijdag 3 juni 2022, 20.00-22.15 uur
Hommage aan het lied – Openingsconcert
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

Zaterdag 4 juni, 10.45-14.00 uur
Fietsconcerten
Locaties: Eibergen (De Oude Mattheüs),
Neede (Natuurpark Kronenkamp),
Borculo (Synagoge Borculo)

Zaterdag 4 juni 2022, 20.00-22.15 uur
Verleiding en hartstocht
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

Zondag 5 juni 2022, 20.00-22.15 uur
Verboden liefde
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

Maandag 6 juni 2022, 11.00-12.15 uur
Koffieconcert: een klassieke melange
Locatie: Brackman Boerderij, Eibergen

© Elizaveta Agrafenina, foto Herrero Bayón

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman