Kamermuziekfestival Eibergen: Elizaveta Agrafenina, sopraan

Elizaveta Agrafenina, sopraan

De Noorse sopraan Elizaveta Agrafenina legt zich toe op opera, lied en kamermuziek. Ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego, Pierre Mak en Jan-Paul Grijpink. Ze nam deel aan het Young Artist Program van de Nationale Opera in Bergen, Noorwegen, en heeft sinds 2017 in verschillende producties meegezongen.
Lied en kamermuziek zijn haar grote passie. Zo zong ze 7 poems by A. Blok van Sjostakovitsj met het Brackman Trio en voerde ze in samenwerking met de bekende Noorse violist Ragnhild Hemsing Griegs meesterwerk Haugtussa uit in een versie voor zang en strijksextet (2019, Fränkische Musiktage, Duitsland). De Nederlandse première hiervan vond plaats tijdens de eerste editie van het Kamermuziekfestival Eibergen.
In 2022 maakte ze een succesvolle tour met het Nederlands Studenten Kamerorkest o.l.v. Stijn Berkouwer, met liederen van Henriëtte Bosmans en een opdrachtwerk van Ramin Amin Tafreshi. Zij was te horen bij verschillende Europese kamermuziekfestivals en werkte mee aan diverse cd-producties, met projecten als From Jewish Folk Poetry, Missing Voices, Bosman & Beyond en Akh, Nit Gut.
Elizaveta is elke zomer zowel uitvoerend als organiserend actief bij het Finse Pyhäjärven Kamarimusiikki festival en het Noorse Festival Grieg in Bergen.

www.agrafenina.com

© | Eliza Agrafenina | photo by Sandra Herrero Bayón
Elizaveta Agrafenina

Concerten met Elizaveta Agrafenina


Vrijdag 17 mei 2024, 20.00-22.15 uur
Openingsconcert: In de ban van Lorca
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

Zaterdag 18 mei 2024, 20.00-22.15 uur
Wat stilte wil – deel 2
Locatie: Antonius, Rekken

Zondag 19 mei 2024, 20.00-22.15 uur
The voice that shall remain
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

© Elizaveta Agrafenina, foto Sandra Herrero Bayón

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman