Kamermuziekfestival Eibergen: Elizaveta Agrafenina, sopraan


Elizaveta Agrafenina, sopraan

De Noorse sopraan Elizaveta Agrafenina legt zich toe op opera, lied en kamermuziek. Ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego, Pierre Mak en Jan-Paul Grijpink. Ze nam deel aan het Young Artist Program van de Nationale Opera in Bergen, Noorwegen, en heeft sinds 2017 in verschillende producties meegezongen.
Lied en kamermuziek zijn haar grote passie. Zo zong ze 7 poems by A. Blok van Sjostakovitsj met het Brackman Trio en voerde ze in samenwerking met de bekende Noorse violist Ragnhild Hemsing Griegs meesterwerk Haugtussa uit in een versie voor zang en strijksextet (2019, Fränkische Musiktage, Duitsland). De Nederlandse première hiervan vond plaats tijdens de eerste editie van het Kamermuziekfestival Eibergen.
In 2022 maakte ze een succesvolle tour met het Nederlands Studenten Kamerorkest o.l.v. Stijn Berkouwer, met liederen van Henriëtte Bosmans en een opdrachtwerk van Ramin Amin Tafreshi. In seizoen 2022/2023 is zij te horen bij verschillende Europese kamermuziekfestivals en werkt ze mee aan diverse cd-producties, met projecten als From Jewish Folk Poetry, Missing Voices en Bosman & Beyond.
Elizaveta is elke zomer zowel uitvoerend als organiserend actief bij het Finse Pyhäjärven Kamarimusiikki festival en het Noorse Festival Grieg in Bergen.

www.agrafenina.com

© | Eliza Agrafenina | photo by Sandra Herrero Bayón
Elizaveta Agrafenina

Concerten met Elizaveta Agrafenina


Zaterdag 27 mei 2023, 20.00-22.15 uur
Tussen Hemel en Aarde
Locatie: De Oude Mattheüs, Eibergen

Zondag 28 mei 2023, 20.00-22.15 uur
Metamorphosen
Locatie: Dorpskerk, Ruurlo

Maandag 29 mei 2023, 11.00-12.15 uur
Ist es wahr?
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

Maandag 29 mei 2023, 16.00-18.15 uur
Slotconcert: Een namiddag in Parijs
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

© Elizaveta Agrafenina, foto Sandra Herrero Bayón

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman