Kamermuziekfestival Eibergen: Eline Welle, mezzosopraan

Eline Welle, mezzosopraan

Mezzosopraan Eline Welle is werkzaam als solist, kamermusicus, koordirigent en zangdocent. Ze maakt deel uit van het Helios Trio, en werkte samen met o.m. het Ruysdael Kwartet, flamenco gitarist Eric Vaarzon Morel en altviolist Oene van Geel. Ze maakt deel uit van de kernbezetting van het Nederlands Kamerkoor en zingt ook regelmatig bij andere gerenommeerde ensembles zoals Cappella Amsterdam.
Eline zong solorollen onder leiding van dirigenten als Sir John Eliot Gardiner (Concertgebouw, Amsterdam) en Yannick Nézet-Séguin (Théâtre des Champs-Élysées, Parijs) en werkte met regisseurs als Floris Visser en Marcin Lakomicki. Op haar repertoire staan verder o.a. de altsoli in de Matthäus Passion en de Hohe Messe van Bach, het Requiem van Mozart en de Elias van Mendelssohn.
Eline studeerde klassiek zang bij Valerie Guillorit en Sasja Hunnego aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde de Internationale Liedmasterclass bij Christianne Stotijn in Brussel. Momenteel wordt ze gecoacht door Selma Harkink en Ronald Klekamp. Ze volgde masterclasses bij o.a. Margreet Honig, Emma Kirkby en Udo Reinemann.
Eline behaalde haar directiediploma bij de Kurt Thomas Cursus en won bij het Cantemus Festival in Hongarije de Conducting Prize for Outstanding Performance. Momenteel is ze als docent verbonden aan Vocaal Talent Nederland.

www.elinewelle.com

© | Eline Welle | photo by Tomek Dersu Aaron
Eline Welle

Concerten met Eline Welle


Zaterdag 27 mei 2023, 20.00-22.15 uur
Tussen Hemel en Aarde
Locatie: De Oude Mattheüs, Eibergen

© Eline Welle, foto Tomek Dersu Aaron

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman