Kamermuziekfestival Eibergen: Dani Luca, cimbaal


Dani Luca, cimbaal

Cimbalist Dani Luca werd geboren in Roemenië en verhuisde op jonge leeftijd met zijn ouders naar Nederland. Van huis uit groeide hij op met de Roemeense folklore en zigeunermuziek. Het daarbij behorende instrument de cimbaal leerde hij al op jonge leeftijd bespelen. Samen met zijn vader Vasile Luca vormt hij het duo De Cimbalisten, dat met eigen bewerkingen van klassieke werken en improvisaties optreedt. Sinds 2020 bespeelt hij een van de drie cimbalen die in eigendom zijn geweest van de kunstenaar Constant Nieuwenhuys. Geïnspireerd door diens kunstwerken en Constants passie voor muziek componeerden De Cimbalisten muziek voor twee cimbalen waarmee zij onder andere in het Cobra Museum voor Moderne Kunst optraden.
Dani speelt o.m. in de zigeunerband Sintiromanus en is geregeld op diverse festivals te horen. Hij werkte mee aan de cd ‘Origins’ van Lucie Horsch, die daarmee in 2023 de Edison Klassiek Publieksprijs won.
Behalve cimbalist is Dani ook pianist. Hij volgde zijn bachelor- en masterstudie piano aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij David Kuijken en Naum Grubert. Hij volgde masterclasses bij o.a. Ellen Corver, Paolo Giacometti en Paul-Badura Skoda.

www.hipschool.nl/dani-luca

© | Dani Luca | photo film still by Talking to the Man
Dani Luca

Concerten met Dani Luca


Maandag 20 mei 2024, 16.00-18.15 uur
Slotconcert: Romanian Rhapsody
Locatie: Antonius, Rekken

© Dani Luca, foto film still by Talking to the Man

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman