Kamermuziekfestival Eibergen: Coraline Groen, viool


Coraline Groen, viool

Violiste Coraline Groen is actief als kamermusicus, orkestmusicus en solist. Ze is regelmatig te gast op festivals als het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, Februari Festival en het Delft Chamber Music Festival. In 2022 was zij Young Artist in Residence bij de NJO Muziekzomer. Met zowel bajanspeler Robbrecht Van Cauwenberghe als pianist Rik Kuppen vormt zij een vast duo. Tijdens haar studie nam ze deel aan de academie van het Koninklijk Concertgebouworkest (2018/2019), waar zij sinds 2020 een vaste aanstelling heeft als tweede violiste.
Coraline soleerde met o.m. het Residentie Orkest en het Nationaal Jeugdorkest. Zij won eerste prijzen op het Britten Vioolconcours en het Prinses Christina Concours, en de tweede prijs bij het Nationaal Vioolconcours Davina van Wely. In 2020 won zij de eerste prijs en de publieksprijs bij het Nederlands Vioolconcours Oskar Back.
Ze volgde haar bachelorstudie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Peter Brunt en Philippe Graffin, en in Londen aan de Royal Academy of Music bij Rodney Friend. In 2019 behaalde zij haar masterdiploma bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een tien met onderscheiding. Zij volgde masterclasses bij o.m. de Gustav Mahler Academy en de Cambridge International String Academy.

www.coralinegroen.com

© | Coraline Groen | photo by CG
Coraline Groen

Concerten met Coraline Groen


Maandag 20 mei 2024, 16.00-18.15 uur
Slotconcert: Romanian Rhapsody
Locatie: Antonius, Rekken

© Coraline Groen, foto CG

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman