Kamermuziekfestival Eibergen: Brackman Trio, pianotrio

Brackman Trio, pianotrio

Tim Brackman, viool
Kalle de Bie, cello
Rik Kuppen, piano

Het Brackman Trio werd in 2009 opgericht. Door succesvolle optredens bij diverse concoursen en twee cd-opnames (2010 en 2012) vond het Brackman Trio al gauw de weg naar de verschillende concertpodia in binnen- en buitenland. Het trio, dat sinds 2020 in zijn huidige samenstelling speelt, is inmiddels een veelgevraagde gast in diverse kamermuziekseries en bij live-radioprogramma’s op Radio 4. Het heeft opgetreden bij festivals als het Stiftfestival, International Holland Music Sessions en het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht (IKFU). Hun optreden ter gelegenheid van het IKFU 2020 werd live uitgezonden door AVROTROS Radio.
Door de jaren heen heeft het trio een breed repertoire opgebouwd van vroeg-romantische tot eigentijdse werken. Een veelvuldige samenwerking met componist Willem Jeths was daarvan het gevolg.
Naast de concerten waar zij op uitnodiging spelen, initiëren de leden van het Brackman Trio ook zelf projecten en concerten. Daarbij zoeken zij graag de samenwerking op met collega-musici, resulterend in onder meer bezettingen als pianokwartet of pianotrio met zang of klarinet.
Sinds hun deelname aan de Internationale Sommerakademie für Kammermusik (Kloster Frenswegen, Duitsland) ontvangt het trio regelmatig coaching van Eberhard Feltz. Daarnaast volgt het trio lessen bij Reinhard Latzko.

www.brackmantrio.com

© | Brackman Trio | photo by Sarah Wijzenbeek
Brackman Trio

Concerten met het Brackman Trio


Zaterdag 18 mei 2024, 20.00-22.15 uur
Wat stilte wil – deel 2
Locatie: Antonius, Rekken

Zondag 19 mei 2024, 11.00-12.30 uur
Never twice the same
Locatie: Brackman Boerderij, Eibergen

Zondag 19 mei 2024, 20.00-22.15 uur
The voice that shall remain
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

© Brackman Trio, foto Sarah Wijzenbeek

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman