Kamermuziekfestival Eibergen: Beth & Flo


Beth & Flo

Elsbet Remijn, piano
Claudette Verhulst, piano

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij beiden hun masterdiploma klassiek piano behaalden. In 2020 stond het duo, dat erom bekend staat de grenzen van het klassieke concert te verleggen, in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In november 2019 maakten Beth & Flo hun gezamenlijke debuut met orkest toen zij soleerden in het dubbelconcert van Poulenc. In datzelfde seizoen toerden zij door het land met hun voorstelling Rachtime, een geregisseerd concert over Gershwin en Rachmaninoff. Beth & Flo hebben opgetreden in Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, De Oosterpoort Groningen en vele andere zalen en theaters in Nederland. In 2018 maakte het duo een kleine tournee door het Verenigd Koninkrijk. Ook gaven Beth & Flo concerten in New York en op Sicilië. Op Sicilië werden zij bij hun deelname aan IBLA Grand Prize – een internationaal concours – met een 8,7 onderscheiden als ‘Most Distinguished Musicians’ en bovendien ontvingen zij een eervolle vermelding voor hun uitvoering van een werk van de Nederlandse componist Ruben Naeff.

In mei 2021 kregen Beth & Flo van BNNVARA de kans om een theaterfilm te maken in het kader van het NPO Actieplan Cultuur. In Beth & Flo: Concert in Uitvoering nemen Beth & Flo de kijker drie kwartier lang mee in hun unieke mix van klassiek en cabaret. De theaterfilm is een voorproefje op hun avondvullende theatervoorstelling Niet wat je denkt.De voorstelling Niet wat je denkt is in het theaterseizoen 2021-2022 te zien in theaters door het hele land.

Beth & Flo brachten opnames uit onder de naam Een Vleugeltje Klassiek: de enige echte Beth & Flo-USB-sticks in de vorm van een vleugel!
In het najaar van 2021 is een nieuw ‘vleugeltje’ uitgekomen, met daarop een combinatie van klassieke muziek en kleinkunstliedjes.

In november 2021 kreeg het duo de prachtige kans om in Londen gloednieuwe werken op te nemen van de Britse componist Oliver Davis – samen met het Royal Philharmonic Orchestra. Het album waarop deze werken voor twee piano’s en orkest te horen zijn, komt uit in 2023.

www.bethflo.com

© | Beth & Flo | photo by Jenny Audring
Beth & Flo

Concerten met Beth & Flo


Zondag 5 juni 2022, 14.30-15.30 uur
Kinderconcert
Locatie: Brackman Boerderij, Eibergen

© Beth & Flo, foto Jenny Audring

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman