Kamermuziekfestival Eibergen: Animato Kwartet, strijkkwartet


Animato Kwartet, strijkkwartet

Inga Våga Gaustad, viool
Tim Brackman, viool
Elisa Karen Tavenier, altviool
Pieter de Koe, cello

Het Animato Kwartet, opgericht in 2013, wordt alom gezien als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in Nederland. Het kwartet won door de jaren heen belangrijke prijzen, waaronder het strijkkwartetstipendium van Het Kersjes Fonds (2017) en de derde prijs bij de International Chamber Music Competition in Trondheim. In juli 2022 nam het Animato Kwartet op uitnodiging deel aan de vooraanstaande Verbier Festival Academy. In dezelfde zomer presenteerde het kwartet zich, als een van de negen uitverkoren strijkkwartetten, in de prestigieuze Banff International String Quartet Competition, waar het kwartet diverse eervolle vermeldingen kreeg.
Als onderdeel van het postgraduate programma bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA), waar het kwartet gedurende drie jaar Artist in Residence is, volgt het Animato Kwartet regelmatig lessen bij Marc Danel en Eberhard Feltz. Daarnaast ontvangt het kwartet coaching van Hatto Beyerle en Johannes Meissl via de European Chamber Music Academy (ECMA).
In 2020 kwam hun debuut-cd uit bij AVROTROS. Samen met pianiste Hanna Shybayeva maakte het kwartet cd-opnames van pianoconcerten van Beethoven, in een bewerking voor piano, strijkkwartet en contrabas (2020/2021).
Het Animato Kwartet is regelmatig te gast bij internationale kamermuziekfestivals in o.a. Nederland, ItaIië, Portugal, België en Brazilië.

www.animatokwartet.nl

© | Animato Kwartet | photo by Sarah Wijzenbeek
Animato Kwartet

Concerten met het Animato Kwartet


Zondag 28 mei 2023, 20.00-22.15 uur
Metamorphosen
Locatie: Dorpskerk, Ruurlo

Maandag 29 mei 2023, 11.00-12.15 uur
Ist es wahr?
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

Maandag 29 mei 2023, 16.00-18.15 uur
Slotconcert: Een namiddag in Parijs
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

© Animato Kwartet, foto Sarah Wijzenbeek

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman