Kamermuziekfestival Eibergen: Animato Kwartet


Animato Kwartet, strijkkwartet

Inga Våga Gaustad, viool
Tim Brackman, viool
Elisa Karen Tavenier, altviool
Pieter de Koe, cello

Het Animato Kwartet, opgericht in 2013, wordt alom gezien als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in Nederland. Programma’s die het kwartet speelt bevatten zowel de meer klassieke alsook eigentijdse werken, soms speciaal voor het ensemble gecomponeerd.

Het kwartet ontving in 2018 het strijkkwartetstipendium van Het Kersjes Fonds. Als laureaat van het Dutch Classical Talent traject maakte het kwartet eind 2021 een tour langs de grote Nederlandse concertzalen. Recentelijk wonnen ze prijzen bij de International Chamber Music Competition in Trondheim en de International Joseph Joachim Chamber Music Competition in Weimar. 

Als onderdeel van het postgraduate programma bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA), waar het kwartet gedurende drie jaar Artist in Residence is, volgt het Animato Kwartet regelmatig lessen bij Marc Danel en Eberhard Feltz. Daarnaast ontvangt het kwartet coaching van Hatto Beyerle en Johannes Meissl via de European Chamber Music Academy (ECMA).

In 2020 kwam hun debuut-cd uit bij AVROTROS. Samen met pianiste Hanna Shybayeva maakte het kwartet cd-opnames van pianoconcerten van Beethoven, in een bewerking voor piano, strijkkwartet en contrabas (2020/2021).

Het Animato Kwartet is regelmatig te gast bij internationale kamermuziekfestivals in o.a. Nederland, ItaIië, Portugal, België en Brazilië.

www.animatokwartet.nl

© | Animato Kwartet | photo by Sarah Wijzenbeek
Animato Kwartet

Concerten met het Animato Kwartet


Zondag 5 juni 2022, 11.00-12.30 uur
Twee keer horen
Locatie: Brackman Boerderij, Eibergen

Zondag 5 juni 2022, 20.00-22.15 uur
Verboden liefde
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

© Animato Kwartet, foto Sarah Wijzenbeek

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman