Kamermuziekfestival Eibergen: Alena Walentin, fluit


Alena Walentin, fluit

Alena Walentin heeft zich gevestigd als een van de meest veelzijdige fluitisten, met een internationale carrière als solist, kamermusicus en gast-solofluitist in gerenommeerde orkesten. Zij was te horen in orkesten als Covent Garden Orchestra of the Royal Opera House, Iceland Symphony Orchestra, BBC orchestras, The Philharmonia en Mozart Players.
Alena is mede-oprichter en lid van het prijswinnende blaaskwintet Atéa. Ze vormt een duo met violist Niklas Walentin en is gastspeler in ensembles als Ensemble 360 en het Alban Berg Ensemble Wien. Als solist geeft ze recitals in Europa en Azië. Ze maakte een solo-cd die door de Deense nationale radio werd uitgeroepen tot cd van de week.
Zelf eersteprijswinnaar van internationale concoursen als de British Flute Society’s Competitions en ‘Friedrich Kuhlau’ (Duitsland), wordt Alena regelmatig als jurylid gevraagd bij internationale fluitconcoursen.
Alena is een Altus-artiest, artistiek directeur van het Møn Sommerkoncert en voormalig vice-voorzitter van de British Flute Society. Ze maakte jarenlang deel uit van het Verbier Music Festival als docent en als uitvoerend musicus.
Zij is hoofdvakdocent fluit en kamermuziek aan toonaangevende conservatoria als het Koninklijk Conservatorium Den Haag, Royal Birmingham Conservatoire, Guildhall School of Music and Drama en The Royal Danish Academy of Music.

www.alenawalentin.com

© | Alena Walentin | photo by Nick Rutter
Alena Walentin

Concerten met Alena Walentin


Vrijdag 26 mei 2023, 20.00-22.15 uur
Openingsconcert: Beach, Brahms & Beijer
Locatie: De Kluntjespot, Haarlo

Zaterdag 27 mei 2023, 10.30-14.00 uur
Fietsconcerten
Locaties: Eibergen (Kruidenhof),
Rekken (Antonius),
Eibergen (Erve Wisselink)

Zaterdag 27 mei 2023, 20.00-22.15 uur
Tussen Hemel en Aarde
Locatie: De Oude Mattheüs, Eibergen

© Alena Walentin, foto Nick Rutter

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman