‘Wat stilte wil’ deel 1 – Voorproefje Kamermuziekfestival Eibergen met Arthur Japin

Datum/Tijd: 23/03/2024 14:30 - 16:30

Locatie: Antonius

© | Arthur Japin | photo by Corbino
Arthur Japin

Vandaag kunt u alvast een beetje de sfeer proeven van het Kamermuziekfestival Eibergen, dat eind mei plaatsvindt!
Dit concert is een samenwerking tussen schrijver Arthur Japin en Podium Eibergen. Artistiek leider Tim Brackman: “Een tijdje geleden las ik ‘Wat stilte wil’ van Arthur Japin. Aan de hand van het leven van Anna Witsen geeft Japin een inkijkje in de Nederlandse kunstenaarswereld aan het eind van de 19e eeuw. Schilder Willem Witsen, Anna’s broer, komt voorbij, maar ook Tachtigers als Gorter en Van Eeden. En, wat ik als musicus heel boeiend vond: componist Julius Röntgen en diens vrouw, de Zweedse Amanda Maier. In combinatie met mijn missie om meer muziek van Nederlandse componisten uit te voeren, ontstond het plan om Arthur Japin te benaderen om met ons samen een optreden te verzorgen.”
En zo vindt vandaag, in de Boekenweek, het eerste deel van een tweeluik ‘Wat stilte wil’ plaats. Arthur Japin draagt passages uit zijn roman voor, omlijst door muziekfragmenten van onder meer Röntgen en Maier. Uitvoerenden zijn het Animato Kwartet en het Brackman Trio.
In het festivalweekend volgt deel twee van ‘Wat stilte wil’. Hier worden dezelfde werken gespeeld, maar nu in complete vorm, en aangevuld met andere werken van Röntgen, Maier en bevriende componisten als Grieg.
De onlangs gerestaureerde Antonius in Rekken vormt het decor van beide ‘Wat Stilte Wil’-concerten.

De kaartverkoop gaat begin 2024 van start. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief, zodat u tijdig kaarten kunt bestellen!

Tip: op zondag 24 maart, in hetzelfde weekend als ‘Wat stilte wil’, treedt bij Podium Eibergen een van de kersverse finalisten van het Nederlands Vioolconcours Oskar Back 2024 op. Alle reden voor een inspirerend weekendje Achterhoek!

© | Brackman Trio | photo by Sarah Wijzenbeek
Brackman Trio

© | Animato Kwartet | photo by Sarah Wijzenbeek
Animato Kwartet

© Arthur Japin, foto Corbino | © Brackman Trio en Animato Kwartet, foto Sarah Wijzenbeek

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman