Thomas Beijer, piano

Datum/Tijd: 05/02/2023 14:30 - 16:30

Locatie: Brackman Boerderij, Eibergen

Programmaboekje 05-02-23 © Podium Eibergen H.E. Brackman
Programmaboekje Podium Eibergen 5 februari 2023

Als eersteprijswinnaar bij het pianoconcours van de Young Pianist Foundation in 2006 werd de toen 18-jarige Thomas Beijer door de internationale jury omschreven als ‘an extremely interesting musical personality, with distinctive ideas about music. A true artist.’ Een omschrijving die hij sindsdien steeds opnieuw bevestigde met optredens niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten, in Europa, Azië en de Verenigde Staten. In 2022 werd hem de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs uitgereikt.
Thomas Beijer is een ‘true artist’ in de breedste zin van het woord: behalve pianist is hij componist, schrijver en beeldend kunstenaar.
Vandaag kunt u Thomas Beijer horen in de Brackman Boerderij in Eibergen. Op het programma een aantal van zijn favoriete werken: Six Moments Musicaux van Schubert, Suite ‘Arcana’ van Rudolf Escher, Cuatro Piezas Españolas van De Falla en tot slot de derde pianosonate van Chopin.

”Escher is in mijn ogen een van de grootste Nederlandse componisten, ik vind het onbegrijpelijk dat hij zo weinig gespeeld wordt. Zijn suite Arcana is van het kaliber van Ravel – en dat zeg ik als Ravel-aanbidder niet heel erg snel”

www.thomasbeijer.com

Programma

Bekijk het programmaboekje

Poster 05-02-23 © Podium Eibergen H.E. Brackman
Poster Podium Eibergen 5 februari 2023

© Thomas Beijer, foto Juri Hiensch

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman