Pianoduo Amacord

Datum/Tijd: 23/02/2020 14:30 - 16:30

Locatie: Brackman Boerderij, Eibergen

Programma 23-02-20 © Podium Eibergen H.E. Brackman
Programmaboekje Podium Eibergen 23 februari 2020

Betoverende muzikale sprookjes door Pianoduo Amacord

Op zondagmiddag 23 februari om 14.30 uur treedt Pianoduo Amacord op bij Podium Eibergen in de Brackman Boerderij. Pianisten Maarten den Hengst en Ivana Alkovic bundelen hun muzikale krachten in vierhandig pianospel; voor de pauze op één vleugel, na de pauze op twee vleugels. Op het openingsconcert van Podium Eibergen waren zij beiden al eerder te horen. Dit keer verzorgen zij gezamenlijk een volledig programma met werken van Ravel, Debussy, Ravel en Rachmaninoff.

Onlangs presenteerden Maarten en Ivana de debuut-cd ‘Magical Garden’ van Pianoduo Amacord in het Concertgebouw in Amsterdam. De titel van de cd verwijst naar de sprookjes- en fantasiewereld van de opgenomen werken: ‘Ma mère l’Oye’ (Ravel), ‘Jeux d’enfants’ (Bizet) en ‘Six épigraphes antiques’ (Debussy). In de Brackman Boerderij nemen Maarten en Ivana de luisteraars mee naar deze wereld van de verbeelding.

Na de pauze komt er een tweede vleugel aan te pas voor de Tweede Suite van Rachmaninoff. Het komt niet vaak voor dat er twee vleugels in een concertzaal aanwezig zijn: in de Brackman Boerderij grijpen Ivana, prijswinnaar bij het beroemde Rachmaninoff concours in Italië, en Maarten daarom hun kans om hun favoriete werk te spelen.

Programma

Bekijk het programmaboekje

© | Podium Eibergen | design by HEB
Poster Podium Eibergen 23 februari 2020

© Maarten den Hengst en Ivana Alkovic, foto’s Pianoduo Amacord, Petra Katanic

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman