Duo Coraline Groen & Robbrecht Van Cauwenberghe, viool en bajan

Datum/Tijd
Date(s) - 10/07/2021
14:30 - 15:30

Locatie
Oude Kerk Haarlo 'De Kluntjespot'

Categorieën


Let op:
Dit concert wordt 2 keer uitgevoerd.
Om 14.30 uur en om 16.30 uur.

Poster 10-07-21 © Podium Eibergen H.E. Brackman
Poster Podium Eibergen 10 juli 2021

Duo Coraline Groen (viool) & Robbrecht Van Cauwenberghe (bajan) spelen o.m. tango’s van Takahashi en Piazolla en een compositie van de Nederlandse componist Martijn Padding.

Coraline Groen (winnares Oskar Back prijs en publieksprijs Nederlands Vioolconcours 2020) en Robbrecht Van Cauwenberghe vormen door de combinatie van hun instrumenten en de energievolle en natuurlijke manier waarop zij samenspelen een uniek duo. In 2014 ontmoetten zij elkaar tijdens hun bachelorstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en inmiddels hebben zij concerten gegeven in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk; onder andere in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, de Nieuwe Kerk in Den Haag en de Hertz in TivoliVredenburg. Daarnaast werd hun opname van het stuk ‘Opposite Pieces’ begin 2020 gereleased door het label Royal Conservatoire Recordings en waren zij live te horen op Radio 4 bij Opium en op Radio West.

Het duo heeft intensief samengewerkt met musici zoals Martijn Padding, An Raskin, Vera Beths, Peter Brunt, Philippe Graffin en Heleen Hulst. Omdat de klanken van bajan en viool uitzonderlijk goed mengen, willen zij zich graag vooral focussen op repertoire speciaal geschreven voor deze bijzondere instrumentatie. Naast het spelen van reeds geschreven werk zoeken zij het contact met hedendaagse componisten die voor hen willen schrijven, waaronder de Italiaanse Sara Zamboni. Door andere kunstdisciplines te integreren in hun concerten, proberen zij nieuwe muziek nog dichter bij het publiek te brengen. Zo werkten zij recentelijk samen met regisseur Audrey Bolder en zanger/stemacteur Bruno Gatinet.

Coraline Groen & Robbrecht Van Cauwenberghe

©  foto CG

Toegang

Locatie: n.n.b.
Tickets in voorverkoop t/m vrijdag 9 juli: € 18,50 (kinderen/studenten € 13,50)

BESTEL HIER UW KAARTEN

Tickets aan de zaal: € 20,00 (kinderen/studenten € 15,00)
Toegangsprijzen zijn inclusief consumpties en programma.

 

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman