Duo Coraline Groen & Robbrecht Van Cauwenberghe, viool en bajan

Datum/Tijd: 10/07/2021 16:30 - 17:30

Locatie: Oude Kerk Haarlo 'De Kluntjespot', Haarlo

Programmaboekje 10-07-21 © Podium Eibergen H.E. Brackman
Programmaboekje Podium Eibergen 10 juli 2021

Let op:
Dit concert wordt 2 keer uitgevoerd.
Om 14.30 uur en om 16.30 uur.

Programma

Bekijk het programmaboekje

Duo Coraline Groen (viool) & Robbrecht Van Cauwenberghe (bajan) spelen o.m. tango’s van Takahashi en Piazzolla en een compositie van de Nederlandse componist Martijn Padding.
Robbrecht Van Cauwenberghe en Coraline Groen vormen door de combinatie van hun instrumenten een uniek duo. Robbrecht bespeelt een Jupiter-bajan (Russische variant van de knopaccordeon) die speciaal voor hem in Moskou gebouwd werd. De klanken van bajan en viool mengen uitzonderlijk goed en Robbrecht en Coraline zetten zich dan ook graag in om het bijzondere repertoire voor deze twee instrumenten uit te breiden. Niet alleen bewerken zij zelf stukken, maar ook vragen zij componisten om nieuw werk voor hen te schrijven.
Het resultaat is verrassend: energiek, sprankelend, van barok tot tango.
www.vioolbajan.com
Coraline Groen, winnares van de Oskar Back Prijs en publieksprijs van het Nederlands Vioolconcours 2020, wordt beschouwd als een van de topviolisten van haar generatie. “Zeer stijlbewuste speler, gevoel voor de lange lijn, lef om de meest ingetogen klanken te produceren, eigenzinnige cadensen, spannend en edel spel” waren enkele woorden van de jury. Sinds 2020 is zij ook actief als tweede violiste in het Koninklijk Concertgebouworkest.
Robbrecht studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij An Raskin – waar hij gesteund werd door een excellentiebeurs en cum laude zijn bachelordiploma behaalde – en aan de Kunstuniversität Graz bij Janne Rättyä. Daarnaast studeerde hij muziekwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij in 2018 zijn bachelorstudie afsloot met de graad Magna cum Laude”. Robbrecht speelt in diverse kamermuziekcombinaties en is een vaak gevraagd musicus bij podia en festivals als het Concertgebouw Amsterdam, IKFU, Grachtenfestival en National Palace of Culture (Sofia, Bulgarije).

Coraline Groen & Robbrecht Van Cauwenberghe

©  foto CG

Poster 10-07-21 © Podium Eibergen H.E. Brackman
Poster Podium Eibergen 10 juli 2021

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman