Animato Kwartet: online concert + nagesprek tussen musici en publiek

Datum/Tijd: 20/03/2021 16:00 - 18:00

Locatie: Digitale concertzaal, n.n.b.

Klik hier voor de link naar het online nagesprek: https://www.youtube.com/watch?v=UCqLzEnP6b4

Poster 20-03-21 © Podium Eibergen H.E. Brackman
Poster Podium Eibergen 20 maart 2021

Wat is het plan?

Het Animato Kwartet zal op zaterdag 20 maart om 16.00 uur online te beluisteren en te zien zijn via een link die wij die dag op onze website zetten. U klikt op die link en komt in de digitale concertzaal terecht, waar het Animato Kwartet klaarzit om voor u te spelen.
En niet alleen om voor u te spelen, maar ook om met u in gesprek te gaan. Want na afloop van dit digitale concert krijgt u, als luisteraar, de gelegenheid om vragen te stellen aan de kwartetleden. U kunt ze van alles vragen: over het programma, over repetities, hoe het is om op het podium te staan of voor de camera, wat u maar wilt vragen. Inga, Tim, Elisa Karen en Pieter zullen al uw vragen met plezier beantwoorden. Zo kunnen we er met ons allen een mooie middag van maken, met tweerichtingsverkeer tussen luisteraars en spelers. Want dat willen we allemaal het liefst!

Speciaal aangepast programma

Het Animato Kwartet heeft voor deze online middag een speciaal aangepast programma gekozen, passend bij de levendige combinatie van concert en nagesprek. In plaats van ‘Die sieben letzten Worte’ van Haydn zullen ze twee kortere strijkkwartetten spelen van Mozart en Debussy. Tussendoor neemt artistiek leider en kwartetlid Tim Brackman u mee naar vroeger tijden, naar de periode waarin de componisten leefden en de kwartetten op papier zetten.

Geen maximum aantal stoelen

Voor het eerst sinds lange tijd hoeven we ons niet te houden aan een maximum aantal stoelen voor het publiek. Immers: iedereen kan vanuit zijn eigen stoel thuis, op veilige afstand van elkaar maar toch met elkaar, deelgenoot zijn van deze speciale concerteditie van Podium Eibergen.
Voor de musici is het fantastisch om het gevoel te hebben dat ze daadwerkelijk voor publiek spelen, in plaats van alleen voor de camera: we hopen dan ook van harte dat u allemaal aanschuift en na afloop uw vragen op het kwartet afvuurt. Hoe meer vragen, hoe mooier deze middag zal worden!

Hoe u uw vragen kunt stellen

U kunt uw vragen stellen op verschillende manieren:
1. beschikt u over een YouTube-account, dan kunt u inloggen en uw vraag intypen op de chatbalk
2. u kunt een WhatsApp- of sms-bericht sturen naar 06-40420320
3. u kunt een mail sturen naar info@podiumeibergen.nl
U kunt uw vraag elk moment stellen.
Wij zorgen dat de vragen bij de kwartetleden terechtkomen. Graag vermelden we de naam van de vragensteller erbij. Wilt u dat liever niet, geeft u dit dan even aan ons door?

Kies zelf uw toegangsprijs

Voor uw aanwezigheid bij het concert vragen wij dit keer geen toegangsprijs. U kunt zich echter ongetwijfeld voorstellen dat wij ook voor dit online concert onze musici graag een financiële vergoeding willen kunnen geven. Daarom willen wij u vragen om zelf uw toegangsprijs vast te stellen en deze in de vorm van een donatie aan Podium Eibergen over te maken. Dat kan eenvoudig door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL16 RBRB 0778024717 t.n.v. stichting Podium Eibergen o.v.v. ‘donatie concert 20 maart 2021’.

Hopelijk tot horens op 20 maart a.s.!


Animato Kwartet, strijkkwartet
Inga Våga Gaustad, viool
Tim Brackman, viool
Elisa Karen Tavenier, altviool
Pieter de Koe, cello

Het Animato Kwartet bestaat uit Inga Våga Gaustad (viool), Tim Brackman (viool), Elisa Karen Tavenier (altviool) en Pieter de Koe (cello). Het is één van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in Nederland en geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Zalen waar zij gespeeld hebben zijn o.a. de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam, de Casa da Música in Porto en de Grote Zaal in TivoliVredenburg te Utrecht.
Kort na hun oprichting kregen ze in Brazilië een onderscheiding voor ‘Artistieke Excellentie’ voor hun performance tijdens het ‘Festival Internacional de Inverno de Campos do Jordão’ en in datzelfde jaar bereikte het Animato Kwartet als publieksfavoriet de finale van het Grachtenfestival Concours (2014). Ook was het kwartet finalist van de Storioni Toonzaal prijs (2017). In december (2017) nam het Animato Kwartet het strijkkwartetstipendium van het Kersjes Fonds in ontvangst in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Eind 2020 verscheen hun debuut-cd bij AVROTROS Klassiek.
In november 2020 werd het Animato Kwartet geselecteerd als een van de vier laureaten van de Dutch Classical Talent Award 2021-2022. De komende tijd zal het kwartet met gespecialiseerde coaches werken aan het programma waarmee ze in seizoen 2021-22 langs dertien Nederlandse concertzalen zullen toeren. De jury over dit strijkkwartet: Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar én van de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten.

© | Inga Våga Gaustad | photo by Ragnar Våga Pedersen
Inga Våga Gaustad

© | Tim Brackman | photo by Foppe Schut
Tim Brackman

© | Elisa Karen Tavenier | photo by Feiko Koster
Elisa Karen Tavenier

© | Pieter de Koe | photo by Marije van den Berg
Pieter de Koe

© Animato Kwartet, foto Sarah Wijzenbeek | © Inga Våga Gaustad, foto Ragnar Våga Pedersen | © Tim Brackman, foto Foppe Schut | © Elisa Karen Tavenier, foto Feiko Koster | © Pieter de Koe, foto Marije van den Berg

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman