Doelstelling

Cultuur en educatie

Podium Eibergen heeft als doelstelling het organiseren van culturele en educatieve projecten op kleine podia in Eibergen en omgeving. Meer specifiek willen we klassieke muziek bij een breder publiek onder de aandacht brengen. De combinatie van een hoog uitvoeringsniveau door enthousiaste jonge topmusici met een persoonlijke, gastvrije concertsfeer draagt er in onze overtuiging toe bij dat het publiek openstaat voor het onbekende: nieuwe muziek en een nieuwe luisterervaring.
Om deze doelstelling te realiseren organiseren we projecten die op verschillende manieren bij diverse doelgroepen aansluiten: luisteraars die nog nooit naar een klassiek concert geweest zijn, of luisteraars die wel bekend zijn met klassieke muziek, maar voor wie nog veel repertoire onbekend terrein is.
Artistiek leider Tim Brackman zoekt in zijn programmering bewust de combinatie van bekend en onbekend. Hij nodigt musici uit die zowel door hun spel als door hun contactuele eigenschappen het publiek weten te raken en te enthousiasmeren. Daarbij maakt de keuze voor intieme, sfeervolle locaties dat de afstand tussen luisteraar en uitvoerende letterlijk en figuurlijk klein is. Zo ontstaat een uitnodigde concertsfeer, uniek en inspirerend voor zowel de luisteraars in de zaal als de spelers op het podium.

Logo Podium Eibergen © H.E. Brackman